donderdag, augustus 03, 2006

Sammy's ontbijt

Morning Avocado/Banana Milkshake


Benodigdheden:
1 staafmixer of shakemaker/hakmolen/mixergeval
1 maatbeker van 1 liter of meer.
1 avocado
1 banaan
8 dadels
1 grote lepel met pindamoes of pindakaas
1 theelepel zeezout
20 cl yogurt
60 cl melk

Bereiding:

- Snij de avocado door midden, ontpit de avocado. Een advocado in een milkshake zal je denken? Jazeker, laat je verassen door de smaak! Deze geeft de milkshake een extra smoothie effect en voegt een heerlijke frisheid toe aan je shake.

- Ontpit de dadels.
De dadels dienen voor het zoeten van de milkshake. Suiker zou je ook kunnen gebruiken maar dadels zijn veel gezonder en hebben een lichte honingsmaak waardoor de tropische sprankels alleen maar je milkshake meer verheerlijkt.

- Ontvel de banaan en breek de banaan in kleine stukjes.De banaan zorgt voor je energie voor de ochtend.

- Doe deze drie ingredienten in de maatbeker.

- Pak een eetlepel en voeg een flinke lepel met pindamoes of pindakaas toe.
De pindamoes/pindakaas geeft een lichte notensmaak aan de milkshake. Wees niet bang dat het naar pindakaas gaat proeven want dat doet het niet. Het beste is om pindamoes te gebruiken. Dit is te koop in elke reformzaak en is niet extra gezouten en/of andere ingredienten toegevoegd. Gewone pindakaas werkt wel.De pindakaas dient voor extra plantaardige vetten die we nodig hebben voor de B12 en de spijsvertering. Zo wordt het opnemen van alle vitaminen bevordert.

- Voeg een theelepel zeezout(!) aan de shake toe.
Rauwe zeezout, of ook wel oerzout genoemd, zit vol mineralen die het lichaam nodig heeft. Het haalt ook de smaak van heel de shake meer naar boven en zorgt meer voor een accent dan voor een zoutsmaak.

- Voeg de yoghurt en de melk toe en mix met de staafmixer het geheel tot moes en laat het gegeel 1 minuut goed doorelkaar mengen. Je kan uiteraard zelf kiezen hoe je je milkshake wilt hebben. Ik hou meer van een smoothie achtige. Mocht je smaak meer richting een gewone shake gaan dan kan je extra melk toevoegen.

Je zou zeggen dat het een 'vette' shake is, letterlijk en figuurlijk en dat is ook zo. Maar hij is gezond en sappig. Alle vetten die er in zitten zijn plantaardige onverzadigde vetten die het lichaam zonder problemen kan verwerken.

Mocht je Vegan zijn of allergisch zijn dan kan je de melk en yoghurt vervangen door bijvoorbeeld water of Spa met bubbels. Spa met bubbels geeft wel een extra tintelsensatie! Of je vervangt alle melkproducten met sapjes zoals sinasappelsap, appelsap, druivensap of welke sap je ook lekker vindt. De banaan kan je vervangen met ander vers fruit bijv. mango. In de winter zou je er wat meusli doorheen kunnen doen en deze goed meemengen. Dit geeft extra energie tegen de kou. Combineer en experimenteer, het is allemaal lekker en gezond.

Drink smakelijk!



6 Comments:

Blogger Jonapamplona said...

zozo, jij bent van de uitgebreide ontbijtjes! Ik weet nog goed in mexico.......alleen maar dit soort drankjes in de ochtend. VERRUKKELIJK. Maar ja, nu ben ik weer in Nederland. Dus...

2:11 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

damn jij hebt teveel gehangen met ray cappo! haha

10:29 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Bezorg je ook?
;)

Kus

9:49 a.m.  
Blogger Rena said...

hmmm lekker!
en toch vind ik het leuker als jij het maakt dan dat ik het voor mezelf maak ;)

6:31 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Whoei! Ok, ik begon te twijfelen bij die pindakaas, maar dat met dat zout vind ik dan weer erg interessant en ik hou van avocado, dus... je hebt me om, ik ga m binnenkort proberen!

Samoothie, yum :)

2:36 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

wat nou anonymous ik was het, ditte

2:36 p.m.  

Een reactie posten

<< Home